Palvelut

Tarjoamme kokonaisvaltaista ja kestävää näkemystä vastuullisuuden viemisestä liiketoiminnan ytimeen siten, että se kasvattaa todennetusti vastuullisten tuotteiden myyntiä.

Autamme asiakkaitamme tunnistamaan vastuullisuuden näkö­kulmasta ajan­kohtaiset kohderyhmät, ilmiöt ja haasteet.

Tuomme asiakas­ymmärrystä markkina­tilanteeseen, jossa ihmisten kulutus­päätöksiä ohjaa yhä enemmän huoli esimerkiksi ilmastosta.

Lähestymme kuluttajien huolia tutkitusti positiivisilla ratkaisuilla, jotka tuottavat kestävää hyvinvointia ja hyvää mieltä defenssi­­reaktioiden sijaan.

Vastuullisuusarviointi

Infinen vastuullisuusarviointi on ketterä työkalu vastuullisuuden johtamiseen tiedolla. Sen avulla saatte nopeasti kuvan tuotteiden tai palveluiden vastuullisuuden nykytilasta sekä luontevista kehityspoluista.

Vastuullisuusarviointi auttaa tunnistamaan hyödyntämättömän kilpailuedun, välttämään viherpesua ja viestimään vastuullisuudesta ymmärrettävästi. Tuloksia voitte hyödyntää suoraan esimerkiksi markkinoinnissa!

Kokonaisvaltaisessa arvioinnissa huomioidaan aina mm. ilmastonmuutoksen torjunta, ihmisoikeuksien ja työntekijöiden oikeuksien kunnioittaminen, hyvän liiketoimintaetiikan noudattaminen, ympäristöjalanjäljen pienentäminen, paikallinen tuotanto sekä elinkaariajattelu.

Lopputuloksena saatte tiiviin ja visuaalisen raportin, joka kertoo missä vastuullisuuden osa-alueissa on onnistuttu, mitä tulisi parantaa ja mistä kertoa enemmän.

Vastuullisuusarvioinnit perustuvat yritysten antamaan tai julkisista lähteistä saatavilla olevaan tietoon.

Linkistä voit varata Tiina Saukolle 30 minuutin etätapaamisen, jossa saat kuulla lisää siitä, miten voimme auttaa teitä vastuullisuustiedon haltuun ottamisessa!

Vastuullisuusarviointi toimii myös hakemuksena Ostavastuullisesti.fi-sivustolle.

Suomen vastuullisin tuote

kilpailu

Syksyllä 2022 valittiin ensimmäistä kertaa Suomen vastuullisin tuote. Kilpailuun sai osallistua vastuullisiksi arvioiduilla kuluttajatuotteilla ja -palveluilla. Suomen vastuullisimman tuotteen valitsi kestävän tuotannon ja kuluttamisen asiantuntijoista koottu itsenäinen Vastuullisuuspaneeli.

Suomen vastuullisin tuote -kilpailun osallistujat ovat eksklusiivinen joukko edelläkävijöitä. Kilpailu tarinallistaa kestävää elämäntapaa ja kiinnittää sen erottamattomaksi osaksi ehdokkaiden brändiä. Jo osallistuminen on siis voittava teko. Ensimmäistä kertaa järjestetty kilpailu rakentaa askelmat kohti tulevaisuutta, jolloin parhaiden asiantuntijoiden rinnalla tuotevastuullisuutta arvioi myös tekoäly – tieteen ja teknologian avulla voimme tuoda kestävät valinnat osaksi jokaisen arkea.

Vastuullisuuspaneeli valitsi ehdokkaat mukaan Infinen asiantuntijoiden tekemän vastuullisuusarvioinnin pohjalta. Vastuullisuusarvioinnit perustuvat yritysten antamaan tai julkisista lähteistä saatavilla olevaan tietoon. 

Kilpailussa on myös Yleisön valinta -sarja, jonka äänestys toteutettiin osoitteessa Ostavastuullisesti.fi.

Suomen vastuullisin tuote julkistettiin 9.10.2022 Kestävän elämän tapahtumassaKilpailun voittajille on palkintona luvassa valtakunnallista näkyvyyttä, jonka tarjoaa pääyhteistyökumppanimme JCDecaux.

Lue tiedote: Suomen vastuullisin tuote 2022 on julkistettu

Lue tiedote: Suomen vastuullisin tuote -kilpailu kirittää yritysten kilpailukykyä

Kilpailua ovat tukemassa mediatoimisto Brunnen Communications sekä JCDecaux Finland.

Ostavastuullisesti.fi

Sivusto

Ostavastuullisesti.fi on vastuullisen ostamisen sivusto, joka tekee kestävän kuluttamisen helpoksi tarjoamalla kuluttajien arjen tarpeisiin kestävämmät vaihtoehdot. Palvelussa esitellään ainoastaan riippumattoman asiantuntijapaneelin hyväksymiä vastuullisia tuotteita ja palveluita.

Selvitä, onko tuotteesi tai palvelusi kestävämpi valinta

Vastuullisuuspaneeli arvioi hakemuksen pohjalta tuotteen tai palvelun vastuullisuutta ja sitä, onko se kestävämpi valinta suhteessa verrokkituotteisiin. 

Kestävän elämän tapahtuma 2022

Kestävän elämän tapahtuma

Suomen ensimmäinen kestävän elämäntavan tapahtuma järjestettiin 8.–9.10.2022 Suvilahden Kattilahallissa, Helsingissä.

Kutsuimme yritykset tekemään tapahtumaa yhdessä ja näyttämään, että vastuullinen elämä on täynnä iloa, uusia oivalluksia ja nautintoja! Osallistumaan pääsi Vastuullisuuspaneelin kuratoimilla tuotteilla ja palveluilla.

Vastuullisuusklubi

Webinaarisarja

Vastuullisuusklubi on yrityspäättäjille, yrittäjille sekä asiantuntijoille suunnattu webinaarisarja, jossa pureudutaan ajankohtaisiin puheenaiheisiin vastuullisuudesta sekä kiinnostaviin case-esimerkkeihin.

Vastuullisuusklubit ovat maksuttomia Ostavastuullisesti.fi -sivustolla mukana oleville yrityksille sekä yhteistyökumppaneillemme.

Kestävä elämä

Podcast

Kestävä elämä -podcast tarjoaa kurkistuksia innovatiivisten ratkaisujen maailmaan ja kestävämpään arkeen tulevaisuusvisionääri Perttu Pölösen sekä vaihtuvien asiantuntijavieraiden johdolla. Sarja käsittelee jokaisen meistä arkea koskettavia aiheita vastuullisesta kuluttamisesta aina kestävään arkiruokaan, hävikin vähentämiseen sekä tulevaisuuden energiaan.

Kestävä elämä -podcastin ympärille on lisäksi luotu erityisesti toisen asteen opiskelijoille suunnattu oppimateriaali, joka käsittää kysymyksiä sekä visailutehtäviä jokaisen jakson aihepiiriin liittyen. Podcastin oppimiskokonaisuus on toteutettu yhteistyössä Opetushallituksen, Sitran, YK-liiton, Perho Liiketalousopiston ja Marttaliiton edustajista koostuvan toimitusneuvoston kanssa.

Lähetä meille viesti

Kerro kuinka voimme auttaa tai millaisesta yhteistyöstä olisit kiinnostunut. Vastaamme sinulle mahdollisimman pian!

Ymmärrystä
vastuullisuudesta

Vastuullisuuteen ja kestävään kuluttamiseen keskittyvän ymmärryksen avulla haluamme auttaa yrityksiä vastaamaan entistä paremmin asiakkaiden ja sidosryhmien tarpeisiin. Tutustu tekemiimme tutkimuksiin:

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeessä saan lisäksi myös Tiina Saukon ”Vastuullisuusoppeja helposti ja nopeasti” -kirjoitukset.